Проект "Различията, като източник на познания "

Проект "Различията, като източник на познания "

Проект "Различията, като източник на познания "

Основната идея на проекта е превенцията на агресията сред младите хора. Идеята за създаване на проект „Различията като източник на познания“ е провокирана от мнението на членовете на организацията – Сдружение „НЕВРОКОП“, че ежедневно стават свидетели или са подложени на нетолерантно поведение, език на омразата и дори агресия.При разговори между младежи от организацията се установи, че особено много тези проблеми се задълбочават в интернет и социалните мрежи. Голяма част от младите хора изказаха мнение, че се сблъскват  ежедневно с език на омразата и изключително нетолерантно поведение онлайн, включително от страна на техни приятели и връстници.

Проявлението на агресия и нетолерантност се превръща в модел на подражание между младежите, който те усвояват от семействата си, средата или медиите, и се отразява върху цялостното им бъдещо развитие.

Ето защо наред с всички актуални проблеми на младежта, от първостепенно значение е преодоляване на този модел, повишаване на увереността им за развитие и изграждане на социални умения.

В проект “ Различията като източник на познания“ ще участват ученици от  НПГ “Димитър талев“, гр. Гоце Делчев,  ПГ “Никола Вапцаров“- Белица, ОбУ “Христо Ботев“, с. Долно Дряново.

За повече информация тук .